La colla a Twitter

L’any 1994 els veïns del carrer de la Riera de Vic van crear l’associació. Van construir amb molt d’esforç una parella de gegants, tres gegantons per canalla, capgrossos i una colla de grallers.

Des de llavors s’ha intentat amb més o menys impuls potenciar la colla i participar en festes de la ciutat i d’arreu de Catalunya.

El 30 d'abril de 2011 la continuïtat de la associació queda reforçada amb el bateig de la nova parella de gegants pubills de la ciutat de Vic. I el 18 de maig de 2013 es bategen els gegants petits de la ciutat de Vic, rèplica dels gegants de la Ciutat.

Actualment som un grup d’aproximadament setanta persones entre nens, adults i gent gran. També comptem amb una colla de més de quinze músics entre els quals hi ha grallers, percussionistes i d’altres músics amb instruments típics d’aquestes festes.

Com a mostra de la nostra activitat, durant l’any participem en més d’una quinzena de trobades i festes majors d’arreu de Catalunya.

A finals de maig, en el marc de les festes del barri del carrer de la Riera, som amfitrions d’una trobada de colles geganteres de Catalunya. I ens fem càrrec, junt amb la comissió de festes del carrer, de l'organització de la trobada, del sopar per a totes les colles, els records de la diada, etc... També participem en tots els actes d’imatgeria festiva del programa de la Festa Major de la ciutat de Vic, inclosos els actes oficials com la baixada a Ofici per St. Miquel dels Sants.

Precisament, l’any 2013 els nostres gegants pubills i els gegants petits, van ser declarats figures oficials de la ciutat de Vic. Des de llavors, formem part del protocol de Festa Major i participem en els actes més solemnes d’aquestes celebracions.

Des dels nostres inicis i fins a l’actualitat, la nostra tasca està centrada en fer conèixer, fer créixer i estimar la cultura popular catalana al nostre barri i a tota la ciutat de Vic. És un honor per nosaltres representar a la ciutat de Vic a totes les festes populars a les que participem, així com fer d’amfitrions a moltes altres entitats i associacions que ens visiten durant l’any.

Llocs visitats

Els nostres gegants

Na Mercè: 3,40 m i 37 Kg

En Llucià: 3,70 m i 43 Kg

Els nostres gegantons

N'Ermessenda: 2,50 m i 20 Kg

En Muley: 2,50 m i 20 Kg

Els gegantons petits

Na Mercè: 2,05 m i 10 Kg

En Llucià: 2,20 m i 12 Kg

Els nostres gegants vells

Na Caterina: 3,20 m i 45 Kg

En Guillem: 3,40 m i 50 Kg

L'estudiant: 2,10 m i 17 Kg

La Boira: 1,95 m i 15 Kg

En Miqueló: 1,30 m i 5 Kg

 

LOGOTIPS

 

 

 

 

 

Adaptada a Joomla per Paul Buchanan